,

Duke Dhene Shpirt

Disponueshmëria:

Vorrätig


ID: 41376

William Folkners “1930) Roman” 1930) gehört zu den Meisterwerken der modernistischen Literatur, einem mutigen Abenteuer im Stil, das sich literarischen Konventionen und die Kraft der Vergangenheit widersetzt. Folkneri hat behauptet, dass das Konzept seines fünften Romans darin bestand, eine Familie zu nehmen und sie mit den beiden größten Katastrophen zu konfrontieren, mit denen der Mensch ausgesetzt sein kann: Flut und Feuer. Indem der Verband das Vertrauen ihrer Mutter in Jefferson erfüllt wird, wird der existenzielle Zustand der armen Weißen im Distrikt Jocnapatofa untersucht, der erstmals erwähnt wird. Zu den bekanntesten Werken von Folkner gehört der am meisten gelesene, adaptierte und inszenierte Roman als Drama und wurde 2013 als dramatischer Film gedreht.

13.30 

Vorrätig

Romani “Duke dhënë shpirt” (1930) i Uilliam Folknerit renditet ndër kryeveprat e letërsisë moderniste, një aventurë e guximshme në stil, e cila u kundërvihet konvencioneve letrare dhe pushtetit të së shkuarës. Folkneri ka pohuar se koncepti për romanin e tij të pestë përbëhej nga marrja e një familjeje dhe përballja e saj me dy gjëmat më të mëdha me të cilat mund të përballet njeriu: përmbytja dhe zjarri. Duke dhënë rravgimet e Bandrenëve për të përmbushur amanetin e nënës së tyre për t’u varrosur në Xheferson, hulumtohet gjendja ekzistenciale e të bardhëve të varfër në qarkun e Joknapatofës, i cili këtu përmendet për herë të parë. Ndër veprat më të shquara të Folknerit, ky është romani më i lexuar, i përshtatur dhe i vënë në skenë si dramë, dhe i realizuar si film dramatik në vitin 2013.          -Viti I botimit: 2019      -Faqe:435   – Autori:William Faulkner

Artikelnummer: PM_4Q2H32SS Kategorien: , Schlagwörter: , ,

Bazuar në 0 komente

0.0 Në përgjithësi
0
0
0
0
0

Bëhu i pari që komenton “Duke Dhene Shpirt”

Nuk ka ende komente.